Update over ontvoeringszaak uit Schiedam

2 maanden geleden gepubliceerd

Nieuwe ontwikkelingen in de ontvoeringszaak van een man uit Maassluis, die op maandag 18 december 2023 werd ontvoerd vanuit een parkeergarage in Schiedam.

Arrestatie en verdachten

In het onderzoek naar de ontvoering zijn meerdere verdachten aangehouden. De eerste arrestatie vond plaats op de avond van de ontvoering zelf, toen een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden in Tilburg.

Een dag later werden nog zes mannen gearresteerd in Amsterdam. Deze groep bestond uit een 24-jarige Tilburger, twee Rotterdammers van 29 en 30 jaar, een 32-jarige man uit Aalsmeer en twee mannen (23 en 30 jaar) zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Op 24 januari werd een 30-jarige man uit Klaaswaal aangehouden. Hoewel hij inmiddels is heengezonden, blijft hij een verdachte in de zaak. Op 30 januari werd ook een 31-jarige Schiedammer gearresteerd. Hij werd voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit nog steeds vast. Van de zeven eerder aangehouden verdachten zitten er nog vijf vast.

Slachtoffer gevonden

Twee dagen na de ontvoering werd het slachtoffer door handhavers aangetroffen in de gemeente Haarlemmermeer. Na controle door artsen blijkt dat hij het naar omstandigheden redelijk goed maakt.

Oproep aan getuigen

Het onderzoek wordt voortgezet en getuigen of mensen met meer informatie worden gevraagd contact op te nemen. Dit kan ook anoniem. Informatie over de ontvoering en wat daaraan ten grondslag zou kunnen liggen, blijft welkom.