Overval op juwelier in Schiedam

4 maanden geleden gepubliceerd

Op donderdag 29 februari, even voor half twee ‘s middags, werd een juwelier aan de Hoogstraat in Schiedam overvallen. De daders waren drie mannen, gekleed in het zwart en met maskers op. Eén van hen was gewapend met een pistool en een ander met een revolver, waarmee het personeel bedreigd werd. Het trio ging er vandoor met een groot aantal sieraden.

Mogelijke verkenningsactie voorafgaand aan de overval

Op camerabeelden is te zien dat er kort vóór de overval een man in de winkel was die vermoedelijk aan het verkennen was. Deze vierde verdachte kwam enkele minuten voor de overval de winkel binnen en had een gesprek met een medewerker over een ring. Na een aantal minuten verliet hij de winkel. Hij ontmoette vervolgens op straat de drie andere verdachten en maakte contact met hen. Niet lang daarna begaven deze drie zich richting de juwelier om de daadwerkelijke overval te plegen.

Het vermoeden bestaat dat deze vierde verdachte een voorverkenning heeft gedaan voor de overval. De politie is op zoek naar mensen die deze man of de drie overvallers herkennen. Ook zijn ze geïnteresseerd in andere tips over deze zaak.