Politie zoekt getuigen van dodelijk steekincident Jongkindstraat?

Normal politie

Rotterdam - In de nacht van vrijdag 24 juli op zaterdag 25 juli kwam een 27-jarige Rotterdammer om het leven bij een steekincident aan de Jongkindstraat. Diezelfde avond werden drie mannen van 40, 42 en 32 aangehouden. De verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat zij 14 dagen langer blijven vastzitten. De mannen worden verdacht van doodslag in vereniging. Een groot onderzoeksteam probeert te achterhalen wat er die avond precies gebeurd is. Nieuwe getuigen en camerabeelden kunnen daarbij van groot belang zijn. Help ons de antwoorden te vinden die wij en de nabestaanden van het slachtoffer zoeken.

Op de Jongkindstraat, bij de boogjes die de weg scheiden van de Rochussenstraat, wordt vaak door groepjes mensen gechilld. Afgelopen vrijdagnacht was dat ook het geval. Zeer waarschijnlijk is er een ruzie ontstaan, die rond 00.20 uur uitmondde in een steekpartij. Drie betrokkenen personen raakten gewond. Ondanks de inzet van de toegesnelde hulpdiensten overleed de 27-jarige man ter plaatse. De 42-jarige man liep een zware verwonding op en is direct naar het ziekenhuis gebracht. De derde betrokkene, een 40-jarige Rotterdammer, raakte lichtgewond. Onder leiding van het Openbaar Ministerie werd direct een onderzoek gestart.

Drie aanhoudingen
Tijdens het onderzoek werd aan de Jongkindstraat een mes aangetroffen, dat is in beslag genomen. Later die fatale nacht werden de twee gewonden aangehouden in het ziekenhuis voor hun betrokkenheid bij het incident. Daarnaast werd een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gearresteerd. De rol van de drie verdachten wordt onderzocht.
   

Dit artikel verscheen eerst op Rotterdam-Actueel.nl

Adverteren op inSchiedam.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op inSchiedam.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Schiedam
02:52

18° C

Bewolkt

4.12 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief