Nieuwe aanhoudingen in ontvoeringszaak Schiedam

2 maanden geleden gepubliceerd

In het onderzoek naar de ontvoering van een Maassluizenaar op 18 december 2023 in Schiedam zijn er nog twee mannen aangehouden.

Verdere aanhoudingen

De nieuwe aanhoudingen vonden plaats in de afgelopen weken. Een 30-jarige man uit Klaaswaal werd op woensdag 24 januari aangehouden. Hij is inmiddels heengezonden, maar blijft een verdachte in de zaak. Op dinsdag 30 januari werd een 31-jarige Schiedammer gearresteerd. Deze verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit nog vast.

Eerdere aanhoudingen

Voorafgaand aan deze aanhoudingen werden er al zeven verdachten aangehouden in verband met de ontvoering. Vijf van deze verdachten zitten nog steeds vast. Onder de gearresteerde verdachten bevinden zich onder andere een 24-jarige Tilburger, twee Rotterdammers van 29 en 30 jaar, een 32-jarige man uit Aalsmeer en twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats van 23 en 30 jaar oud.

De ontvoering

De ontvoering vond plaats op maandag 18 december rond 17.30 uur vanuit een parkeergarage in Schiedam. Het slachtoffer werd pas twee dagen later, op woensdagavond, aangetroffen in de gemeente Haarlemmermeer. Na medisch onderzoek bleek de man, gegeven de omstandigheden, redelijk in orde te zijn.

Het onderzoek naar de ontvoering wordt voortgezet. Personen met aanvullende informatie worden verzocht contact op te nemen met de autoriteiten. Dit kan ook anoniem.